Ingyenes kiszállítás 20 000 Ft vásárlás fölött!  60 nap cseregarancia!
+3630 525 6711
Labels

Képzelt riport egy magyar designvásárról

Múlt héten a Virivee harisnyák meghódították a WAMP design vásárt. Nagy mérföldkő volt ez a Virivee életében, mert korábban nem voltunk az a vásározós típus; a tavalyi Design Terminálos karácsonyi vásár óta nem mutatkoztunk élőben.
Ez a mostani alkalom annyira különleges volt, hogy rögtön meg is interjúvoltuk Virit, hogyan vélekedik a WAMP-ról és a design vásár közönségéről.

Eddig nem lehetett veled szinte sehol találkozni élőben – mi okozta most a változást? Miért más a WAMP, mint a többi?

– Eddig nem voltam az a vásározós típus, de úgy éreztem, a WAMP valahogy más; igényes, izgalmas, újszerű, de mégis bejáratott vásár, ahol az alkotó és közönsége személyesen találkozhat, lehetőségünk nyílik megismerkedni. Végre nem csak az interneten, hanem élőben is megnézhetik a harisnyákat, én pedig szorgalmasan gyűjtöm a visszajelzéseket; fel tudom mérni, hogy külföldhöz képest itthon mi tetszik az embereknek és mire van esetleg kisebb kereslet.

Mi volt a célod a WAMP-pal?

– A Virivee a külföldi és a magyar webshop mellé hamarosan offline, igazi boltot is nyit a Dob utcában és ezt a boltot szerettem volna beharangozni, megmutatni, hogy most már néha személyesen is lehet ott velem találkozni, megtapogatni a harisnyákat és megismerni a mögöttük álló embert. Szóval elsősorban a boltot akartam reklámozni, nem azért mentem, hogy harisnyákat adjak el, ez inkább csak egy kellemes mellékhatás volt 😉

Hogyan készültél a WAMP-ra?wamp1

– Virivee-módra 🙂 Egyedi szórólapokat készíttettem 4 különböző színben, hogy mindenki a kedvencét választhassa – és persze ezzel is azt akartam tesztelni, hogy milyen színek fogják meg legjobban az embereket, melyik szórólap lesz a legnépszerűbb. Judit barátnőm – aki segített a vásáron – persze tesztelés nélkül is tudta, hogy „mitől döglik a légy”: automatikusan a legfeltűnőbb, piros-sárga átmenetes harisnyát választotta fekete miniruhájához, ami messziről vonzotta a tekinteteket. Annyira, hogy néhányan még az illemről is megfeledkeztek hirtelen. Egy babakocsis apuka például igazi, leplezetlen érdeklődéssel futtatta végig a tekintetét Judit karcsú lábán, és csak a nézelődés végén – amikor megérkezett az arcához – kapcsolt, hogy talán egy kicsit túlzásba vitte az érdeklődést. Szerencsére Judit bóknak vette, hiszen pontosan ez volt a cél: azt akarta, hogy az emberek már méterekről kiszúrják a különleges harisnyákat és a Virivee standját.
Sikerült!

– Úgy hallottuk, egy játékkal is készültél…

– Igen, fel lehetett iratkozni egy nyereményjátékra; akik megadták a nevüket és az e-mail címüket, azok között a nap végén kisorsoltam egy piros-fekete harisnyát. A nyertest Szikói Virág lett, szeretnék neki még egyszer gratulálni és kívánom, hogy sokáig hordja egészséggel!

– Melyik harisnyákat vitted magaddal a vásárba?

– Ahogy már korábban is mondtam, most nem az eladás volt a cél, inkább az, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet. Ezért kivittük a teljes mintakollekciót bemutatni, de eladni csak viszonylag kevés darabbal készültünk; összesen 12 megvásárolható harisnyánk volt, ezek közül még így is sikerült ott a helyszínen eladni – és még sok megrendelés érkezett később is. A vásár utáni napokban annyi harisnyát vettek a magyar webshop-ban, mint az elmúlt két év magyarországi megrendelései összesen, szóval egyértelműen sikeres volt a vásár!
De a legjobb mégis az volt, hogy sok emberrel találkozhattam, akik már hallottak rólam és örültek, hogy személyesen is megismerhetnek, sőt, voltak olyanok, akik már régóta Virivee rajongók, harisnyájuk is van, de eddig még nem találkoztunk élőben 🙂

– Összességében hogyan értékelnéd a vásárt?

– Nagyon jó volt emberileg és szakmailag egyaránt. Nagyon sok érdeklődő fordult meg a standunkon és nagyon sok barát. Persze estére rettenetesen elfáradtunk; a sok csacsogástól teljesen elment a hangom!
De megérte; bár fizikailag kimerültem, lelkileg nagyon feltöltődtem, jó volt ilyen sok új emberrel megismerkedni.
Még jobb belegondolni, hogy hamarosan megnyílik az új bolt!

– Hol lehet veled a legközelebb találkozni? Mikor nyílik meg a bolt?

– A bolt nyitásának előkészületei már a folynak, remélem, hamarosan sikerül megnyitni! November 30-án lesz a következő WAMP, biztos, hogy megint ott leszek! Akkor már sokkal több harisnyával, nagyobb árukészlettel és azt hiszem egy termosznyi mézes teával… 🙂

Várok szeretettel minden olvasót majd a boltba és a WAMP-ra is!

Pályázat logó